divendres, 1 de juliol del 2011

III TROBADA DE CENTRES DE PRIMÀRIA DEL PLA CATALÀ DE L'ESPORT

La trobada del Pla Català de l´Esport a Gandesa


 
        El passat dia 9 de maig es celebrava a Gandesa la IV Trobada de Centres de Primària de les Terres de l´Ebre. Amb motiu del Pla Català de l´Esport, es reunien en aquesta localitat un total de 44 centres, amb uns 600 xiquets/es i uns 60 mestres, amb moltes ganes de gaudir de l’activitat física i l’esport.

            L´escola “21 d´Abril” de l’Aldea no va voler faltar a aquesta cita, ja que no ha faltat en cap de les seves edicions anteriors. A les 08:00h. sortíem del cole en direcció a Gandesa amb el xandall posat i les esportives ben cordades. En arribar, van voler esmorzar per agafar forces i practicar els jocs amb la màxima intensitat; i després d’uns breus parlaments, donaven per inaugurada la jornada. Els nostres 14 alumnes, que venien des de tercer fins a sisè, van començar fent aeròbic. A continuació, passaren a fer touch, una espècies de rugbi sense cops i baralles; provaren el mate, els jocs tradicionals, la bicicleta tot terreny i finalitzaren amb el hoquei.

            Va ser una jornada, segons paraules dels nostres participants, molt divertida, plena d´esforç i on van aprendre nous aspectes relacionats amb l´esport. La calor va ser un invitat sorpresa, ja que ens va acompanyar durant tot el dia i els va fer suar de valent. Esperem que aquestes jornades tinguin continuïtat amb el temps, perquè l´escola “21 d´Abril” estarà allí on es faci per a gaudir de l´esport.
        
 Aquí teniu una petita mostra de les activitats!!



 Tot el grup a l'entrada del recinte 

 Fem aeròbic
touch
jocs tradicionals








III TROBADA DE CENTRES DE PRIMÀRIA DEL PLA CATALÀ DE L'ESPORT

El passat divendres 7 de maig tenia lloc a Tortosa la III trobada de centres de primària del Pla Català de l´Esport Escolar a les Terres de l´Ebre. Una trobada lúdica – esportiva que congregava a més de 1.000 xiquets procedents d´una cinquantena de col·legis, vinguts de les quatre comarques ebrenques, Baix Ebre, Terra Alta, Montsià i Ribera d´Ebre.

El nostre cole, el 21 d´abril de l´Aldea, va ser un dels afortunats que va poder gaudir d´un dia complert d´activitats esportives, pensades per a tot l´alumnat de primària, des de primer fins a sisè. Pel que fa al nostre cas, després d´haver tingut unes baixes d´última hora a causa de diferents lesions i problemes de salut lleus, vàrem poder assistir un total de 21 alumnes distribuïts en tres equips, on hi havia un alumne que feia de dinamitzador, i un mestre tutor que els indicava el recorregut i les normes bàsiques per a poder desenvolupar correctament l´activitat.
El dia començava perfectament. Una estona abans de les 9 del matí, tots els nens i mestres citats estàvem damunt de l´autobús camí de Tortosa, però abans devíem recollir a l´alumnat de l´altre centre de l´Aldea. Cap a les 9.30 del matí entràvem a les fabuloses instal·lacions esportives de l´estadi municipal de Tortosa. Després dels corresponents parlaments de benvinguda, es donava per començada la trobada.
El primer equip estava format per: Pau Pallarés, Pau Salvadó, Marta Encontrado, Joan Manuel Mansilla, Paula Xin, Felip Muñoz, Marc Salvadó, amb Mireia Pujol com a dinamitzadora i Núria Fernández com a mestra. Aquestos practicaren en primer lloc el tennis taula, seguiren amb les birles, continuaren amb el voleibol, jugaren a l´esport preferit (el futbol), practicaren un esport alternatiu com el korfball i finalment jugaren al mocador que tant els agrada. Segons les opinions escoltades en aquest grup, va resultar molt divertit però hi havien esports que no havien sentit ni parlar, però gràcies a la trobada ho seguirien practicant.

Pel que fa al segon equip, estava constituït per: Andrea Sánchez, Laia Caballé, Robert Stefanel, Ariadna Cugat, Ricardo Monterroso, que juntament amb Roger González exercien de dinamitzadors, i controlats en tot moment per Mari Martínez. Aquestos començaren amb el tennis taula, seguidament passaren al badminton, per continuar al voleibol, estiraren la corda enfrontats a un altre cole i s´acomiadaren practicant el korfball. I encara que estaven un pel enfadats per no haver pogut jugar a futbol contra un altre cole, asseguraren que havien descobert uns altres esports, que encara que no eren tant motivant com el futbol, els ajudaren a col·laborar i esforçar-se en equip per aconseguir un objectiu comú.
I en el tercer equip que formava part de la competició trobarem a: Joan Bayo, Jordi Rodríguez, Anna Martí, Ariadna Escudier, Josep Viñes, Mireia Salvadó, Jehoshua Falcó com a dinamitzador i Eloy Esteve com a mestre responsable. En primer lloc saltaren en la cursa de sacs, després provaren les raquetes del bàdminton, s´enfrontaren a un altre cole en un partidet de futbol, experimentaren el korfball, estiraren de valent en les màquines de rem i es despediren en un enfrontament de voleibol. Després de tot el recorregut declararen estar bastant cansats i amb ganes de tornar a casa per recuperar les forces perdudes, però molt contents pel bon funcionament del grup i per totes les experiències que havien viscut.

Al voltant de les dues de la tarda arribaren a l´escola amb molta gana, ja que l´entrepà que els donaren per esmorzar l´havien consumit amb tant d´exercici. Algun alumne “no va poder arribar”, ja que de camí al centre va donar una petita “sonadeta” entre cançó i cançó. Després d´aquesta meravellosa experiència sols cal demanar que l´any vinent es puga repetir i que el nostre centre pugui tornar a formar part d´aquesta pràctica esportiva.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada